News: Paylike joins forces with Lunar

Rezerva contului

Pentru a ne asigura că afacerea ta poate accepta plăți fără întreruperi, Paylike creează o rezervă pentru contul live. Un procent din tranzacții va fi rezervat pentru a acoperi:

Paylike folosește, în majoritatea cazurilor, o așa-numită rezervă de rulaj, ceea ce înseamnă că nu este necesară nicio garanție pentru a începe să accepți plăți online. Cu noi vei avea o rezervă pentru a acoperi cheltuieli neprevăzute precum cele enumerate mai sus.

Exemplu de rezervă

Un exemplu ar putea fi o rezervă de 5%, unde 5% din volumul total al tranzacțiilor este reținut timp de 80 de zile.

Dacă ai EUR 100 în ziua de vânzări 1, vom reține EUR 5 și îi vom elibera în ziua 81, în ziua 2, ai EUR 100 în vânzări, din care vom reține EUR 5 și îi vom elibera în ziua 82 etc.

Decontare amânată

Cei mai mulți comercianți vor avea o amânare de decontare de 2 zile - adică tranzacțiile efectuate în cele două zile anterioare unei decontări sunt adăugate în rezervă.

Decontarea reprezintă un credit

O tranzacție poate fi contestată până la 14 luni după ce a fost captată. Practic, deoarece decontarea se efectuează cu 14 luni înainte de acest termen, Paylike îți oferă un credit vreme de 14 luni.

Prin urmare, efectuăm o evaluare a gradului de risc al afacerii, pentru a determina care este riscul nostru de credit. Dacă compania ta este stabilă și veche pe piață, cu un rating de credit bun, vei avea o rezervă mică la început iar mai apoi, niciuna.

Dacă afacerea ta este nouă, este mai dificil să o evaluăm corect. Majoritatea întreprinderilor noi, cu grad de risc redus, vor avea o rezervă de 5% pentru ultimele 80 de zile de vânzări, ca în exemplul de mai sus.

Anumite afaceri cu grad de risc ridicat (vezi domeniile restricționate), de exemplu jocuri de noroc sau bitcoin, vor avea o rezervă mai mare deoarece există un risc sporit de dispute, amenzi din partea Visa si Mastercard etc. Dacă faci parte din această categorie, ne poți contacta acum.