News: Paylike joins forces with Lunar

Ghidul folosirii dashboard-ului

Aici poți găsi un scurt ghid de utilizare pentru a vedea cum accepți plăți cu cardul prin Paylike și cum ne poți folosi serviciul într-un mod optim.

1. Să începem

După ce te vei înregistra, vei vedea pentru prima dată imaginea:

Loging the first time

După cum poți observa în imagine, ai deja creat un cont de test. Contul de comerciant pentru testare îți permite să testezi toate opțiunile Paylike fără a folosi tranzacții live.

IMPORTANT: Nu poți accepta plăți online reale într-un cont de test. Tranzacțiile indicate aici reprezintă o simulare - fondurile nu se transferă în realitate. Pentru a accepta tranzacții live, ai nevoie de un cont live.

2. Creează-ți contul de comerciant

Click pe opțiunea “CREATE NEW ACCOUNT” pentru a accesa formularul de înregistraren necesar deschiderii unui cont. Acum poți seta contul de comerciant Paylike în funcție de nevoile tale.

Poți edita numele contului, moneda pentru decontare, emailul de contact și descriptorul împreună cu informațiile despre afacere, cum ar fi țara de proveniență, URL etc.

Un formular completat corect va arăta așa:

Create live account
 • Câmpul cu “Nume (opțional)” se referă la numele contului Paylike.

 • Câmpul cu “Country of registered company” face referință la țara unde compania este înregistrată.

 • Sub opțiunea de “Select payout currency” poți seta moneda în care dorești să efectuăm decontarea. Te rugăm să reții că această monedă nu poate fi schimbată pe parcurs și că vei avea nevoie de un nou cont pentru a primi fondurile/decontarea în altă monedă.

 • Sub “Website” trebuie să adaugi URL-ul website-ului folosit pentru a vinde și a accepta plăți. În cazul mai multor website-uri, creează câte un cont live nou pentru fiecare domeniu.

 • La “Contact email” apare adresa pe care Paylike o va folosi pentru a-ți comunica detaliile despre aprobarea contului. Aceasta este setată automat ca adresa de email folosită pentru crearea contului.

 • Descriptorul” face referire la textul care va apărea pe extrasul bancar al clientului după tranzacție. Îți recomandăm să folosești numele brand-ului sau al website-ului, deoarece clienții îl vor recunoaște cu ușurință.

După crearea primului cont live, iată cum arată dashboard-ul:

Live account

3. Funcțiile unui cont Paylike

Live account functions

Ai șase funcții pe care le poți folosi:

 • Dacă dai click pe cont, vei observa toate tranzacțiile care au avut loc într-o anumită perioadă de timp selectată. Poți capta sau anula tranzacții și să rembursezi bani. Imaginea de mai jos ilustrează un cont live fără tranzacții.
Accout without transactions
 • Simbolul “ⓘ” ( i ) te va trimite la pagina unde poți încărca documentele companiei, necesare pentru a aproba un cont live.
Uploading the documents
 • Simbolul “⚖️” (balanță) îți permite să vezi și să descarci extrasul de cont pentru periada de timp selectată, acesta fiind necesar pentru contabilitate.

 • Simbolul “🔗” (link) va deschide formularul pentru link-ul de plată, pe care îl poți folosi pentru a crea link-uri de plată personalizate.

 • Simbolul “POS” îți oferă acces direct la POS-ul virtual al contului tău de comerciant.

 • Simbolul “⚙️” (roată zimțată) te direcționează spre pagina de setări, de unde poți vedea și edita setările contului. Public key-ul și app key-ul vor fi afișate acolo. De asemenea, poți invita alți membri să gestioneze contul folosind câmpul de sub “Users”.

4. Integrare

Acum că noul cont live este creat și ai înțeles funcțiile de bază ale dashboard-ului, poți adăuga Paylike pe website-ul tău.

Să integrezi cu Paylike este la fel de simplu ca primul pas, cel de a crea un cont live. Dezvoltăm plugin-uri și extensii de plată noi și usor de implementat în mod regulat pentru cele mai populare platforme de eCommerce.

Vezi lista completă de platforme susținute și plugin-uri aici.

Ca alternativă, poți crea o integrare custom pentru website-ul tău folosind documentația Paylike.

5. Gestionarea tranzacțiilor

Poți accepta plăți online imediat după ce ai integrat cu succes Paylike. Tranzacțiile pot fi rezervate (autorizate) fără a fi nevoie de o pre-aprobare.

Mai jos găsești o scurtă explicație a termenilor pe care îi utilizăm pentru plățile cu cardul și a simbolurilor/iconițelor din dashboard. Continuă să citești despre tranzacțiile cu cardul aici.

Rezervare - Rezervarea fondurilor pe cardul clientului, înainte de transferul către contul tău Paylike.

Anulare - Anularea rezervării fondurilor de pe cardul clientului.

Captură - Transferarea sumei rezervate de pe cardul clientului în contul Paylike de comerciant.

Rambursare - Transferarea fondurilor captate înapoi pe cardul clientului.

Acțiuni:

Capture button Captează tranzacția rezervată complet sau parțial. Marcată cu verde în meniu.

Void button Anulează tranzacția autorizată complet sau parțial. Marcată cu gri în meniu.

Refund button Rambursează tranzacția captată deja complet sau parțial. Marcată cu galben în meniu.

Pentru a vedea detaliile unei tranzacții, trebuie doar să dai click pe plata respectivă.

Mai jos poți vedea exemple de tranzacții în scenarii diferite.

Transaction examples

Test payment 1 reprezintă o tranzacție rezervată care poate fi captată sau anulată.

Test payment 2 este o tranzacție care a fost captată total și apoi parțial rambursată. Suma rămasă în cont poate fi de asemenea rambursată.

Test payment 3 ilustrează o tranzacție rambursată total. Nu se poate efectua nicio altă acțiune aici.

Test payment 4 ilustrează o tranzacție anulată total. Nu se poate efectua nicio altă acțiune aici.

Test payment 5 reprezintă o tranzacție captată total. Poate fi rambursată parțial sau total.


Sperăm că ghidul nostru te-a ajutat să te familiarizezi cu dashboard-ul Paylike și funcțiile sale.

Dacă dorești informații suplimentare, poți vedea aici cele mai comune întrebări despre Paylike sau să ne contactezi la hello@paylike.ro.